Omcafe pomaže oporavak najugroženije dece

13.11.2014 | Novi Sad

Dinar od svakog kupljenog pakovanja tradicionalne Omcafe RIO ili PREMIUM kafe 100g,200g i 500g ići će u Program oporavka socijalno najugroženije dece Crvenog krsta Srbije. U pitanju je humanitarna akcija pod nazivom "Omcafe i Crveni krst Srbije za oporavak dece" koju je, povodom 13. novembra, Svetskog dana dobrote (The World Kindness Day) pokrenula kompanija OMcafe.

Akcija počinje danas i trajaće do 14. januara 2015. godine. Na svakom OMcafe pakovanju tradicionalne RIO i PREMIUM kafe 100g, 200g i 500g nalazi se oznaka "Kupovinom ovog pakovanja donirate 1 dinar za Crveni krst Srbije".

Predsednik Crvenog krsta Srbije, prof dr Dragan Radovanović, izjavio je: "U našem odmaralištu Crvenog krsta Srbije "Krista Đorđević" u Baošiću, zahvaljujući prilozima donatora, letnje dane zajedno provode deca korisnici narodnih kuhinja, đaci pešaci, deca iz enklava na Kosovu i Metohiji, najbolji đaci iz romskih sredina i mnoga druga socijalno ugrožena deca. Reč je o deci koja na drugi način ne bi mogla da dođu na more i provedu neke lepe trenutke svoga detinjstva koje će pamtiti celog života, zaborave na ružnu i tešku svakodnevnicu i sa nadom da postoji i bolja budućnost".

Sredstva prikupljena tokom akcije "Omcafe i Crveni krst Srbije za oporavak dece" biće iskorišćena za oporavak socijalno najugroženije dece, a program je koncipiram tako da deci pruži, osim prilike da budu na moru, učešće u edukativnim, sportskim i kulturnim sadržajima. Prostrani "Dečji trg" u okviru odmarališta mesto je gde se odvijaju radionice nakon prepodnevnog boravka na plaži. Mladi, edukovani volonteri Crvenog krsta vode radionice promocije humanih vrednosti, prve pomoći, prevencije trgovine ljudima, kao i filmsku, novinarsku, dramsku, kompjutersku radionicu. Tokom boravka, deca imaju četiri obroka dnevno (ovi mališani su uglavnom navikli na jedan obrok i to iz narodne kuhinje), a o njihovoj bezbednosti brinu pedijatar, stručno osoblje i edukovani volonteri.

"Kompanija OMcafe želi da motiviše potrošače da kupovinom kafe pomognu deci, svojim komšijama i sugrađanima koji žive na ivici egzistencije", izjavio je prilikom potpisivanja ugovora o donaciji direktor kompanije OMcafe, Nenad Ćeha.


Ostale vesti

OMCAFE Facebook OMCAFE Twitter OMCAFE YouTube