OMcafe vodi najugroženije mališane na more

15.01.2015 | Novi Sad

Inicijativa kompanije OMcafe, koja je pokrenuta prošle godine kako bi se pomoglo našem najmlađem ugroženom stanovništvu, završena je uspešno. Dinar od svakog kupljenog pakovanja tradicionalne OMcafe RIO ili PREMIUM kafe 100g, 200g i 500g donirani su za Program socijalno najugroženije dece Crvenog krsta.

Tokom trajanja ove plemenite akcije kompanija OMcafe je označila sva pakovanja tradicionalne RIO i PREMIUM kafe 100g, 200g i 500g nalepnicom na kojoj se napominje da kupovinom svakog pakovanja OMcafe donirate 1 dinar za Crveni Krst Srbije. Na ovaj način svi kupci imali su priliku da postanu deo ove humanitarne akcije i zajedno pomognu socijalno najugroženijoj deci u Srbiji.

Akcija, pokrenuta od strane OMcafe povodom 13. novembra i Svetskog dana dobrote (The World Kindness Day) pod nazivom "Omcafe i Crveni krst Srbije za oporavak dece" uspešno je prikupila pola miliona dinara koji će omogućiti pomoć socijalno najugroženijim mališanima. Plemenitost ove ideje ogleda se u pružanju prilike deci koja nisu u mogućnosti, da odu na more, ostvare nova prijateljstva i dožive lepe trenutke koje će pamtiti celog života.

Prikupljena sredstva pružiće priliku ovim mališanima da u odmaralištu Crvenog krsta Srbije "Krista Đorđević" u Baošiću, dok su na moru, učestvuju takođe i u raznim edukativnim, sportskim i kulturnim sadržajima. Nakon prepodnevnih sati provedenih na plaži, obučeni volonteri Crvenog krsta držaće razna predavanja i radionice o promociji humanih vrednosti, prvoj pomoći, kao i dramsku, kompjutersku i mnoge druge radionice. Tokom boravka deca će imati četiri obroka, a o njihovom zdravlju i bezbednosti brinuće stalno pedijatar, stručno osoblje i edukovani volonteri.


Ostale vesti

OMCAFE Facebook OMCAFE Twitter OMCAFE YouTube